Voor het leven, tegen kanker

18 augustus 2021 12:15 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© Ruud Baan
Frits Sissing presenteert de elfde editie van Nederland staat op tegen kanker die na een coronajaar vol vertragingen in het teken staat van de toekomst: voor het leven, tegen kanker. Patiënten, wetenschappers en bekende Nederlanders delen hun verhaal.

De jaarlijkse liveshow Nederland staat op tegen kanker komt dit keer vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht en deels vanuit een rijdende trein. De trein symboliseert volgens de organisatie de blik op de toekomst, na een moeilijk coronajaar vol vertragingen. De trein rijdt weer volop: voor het leven, tegen kanker. In de door Frits Sissing gepresenteerde uitzending delen patiënten en wetenschappers hun verhaal.

Standbeelden

Verder vertellen onder anderen Patrick en Rossana Kluivert over de impact van kanker op hun gezin en zijn er bijdragen van Martien Meiland en Stef Bos. Evenals voorgaande jaren worden er tijdens de show twee levende standbeelden onthuld: van koningin Wilhelmina, de oprichter van het KWF en Florence Nightingale, grondlegger van de moderne verpleegkunde.

Meer over