Voetbal Nations League

Nederland tegen Polen

NPO 1 - vrijdag 4 september om 20:35

© Adidas
Eindelijk speelt het Nederlands elftal weer eens een wedstrijd. Nederland treft in eigen land Polen in de Nations League. De laatste voetbalinterland dateert van 19 november 2019, dus het wordt ook wel weer tijd voor het Nederlands elftal.

Dit is er nog meer op tv op vrijdag 4 september

Het Nederlands elftal speelt weer! De beste voetballers van Nederland spelen tegen Polen in de Johan Cruijff ArenA. Het betekent ook de terugkeer van Memphis Depay in Oranje. Eind 2019 raakte hij zwaar geblesseerd, waarna hij maanden moest revalideren. Inmiddels heeft hij zijn rentree gemaakt bij zijn club Olympique Lyon en is hij weer inzetbaar voor het Nederlands elftal. Yes! Ook Virgil van Dijk (foto) is van de partij.

Poulefase

In de Nations League, dat nog niet zo lang op het internationale voetbalkalender staat, speelt Nederland in de poulefase verder tegen Italië en Bosnië en Herzegovina. Een goed resultaat tegen de Polen is van levensbelang, want alleen de nummer 1 uit de groep plaatst zich voor de halve finales. Normaal gesproken strijden Nederland en Italië om die plek. 

Dwight Lodeweges

Door het vertrek van bondscoach Ronald Koeman, speelt Oranje vandaag onder leiding van interim bondscoach Dwight Lodeweges.

Meer over