Dames 4

Voetballen met Jennifer Hoffman in Dames 4

NPO 3 - zaterdag 30 juli om 23:37

Nog niet zo heel lang geleden was het voor Wyne uit Dames 4 ieder weekend feest. Tegenwoordig zijn al haar vrienden druk bezig met hypotheken, kinderen krijgen en andere grotemensendingen.

Wyne (Hannah van Lunteren) mag dan in de dertig zijn, ze is er nog lang niet klaar voor om een gezinnetje te stichten.

Jennifer Hoffman

Sterker nog: Wyne wil helemaal geen kinderen. Dat is ook de reden dat haar relatie met Arjen (Tibor Lukács) stukloopt. Hij wil wél kinderen en hij wil niet wachten tot Wyne misschien van mening verandert.

Ongeveer tegelijkertijd heeft Wynes hartsvriendin en huisgenoot Nanda (Jennifer Hoffman) groot nieuws. Ze gaat samenwonen! Binnenkort heeft Wyne hun huisje dus helemaal voor zichzelf.

Zo gaat Wyne in een paar weken van weekends vol feesten met drank en drugs naar weekendjes bij haar ouders op de bank. Er moet iets gebeuren, anders verveelt ze zich nog een keer dood.

De oplossing ligt in de sport. Samen met Nanda richt Wyne een voetbalteam op.

De speelster van Dames 4 kunnen voor geen meter voetballen, maar dat maken ze in de derde helft ruimschoots goed.

Dames 4

Maar het is niet altijd koek in ei op het voetbalveld: Wyne en Nanda groeien steeds verder uit elkaar.

Nanda is druk bezig met haar huisje en het inrichten van de kinderkamer. Ondertussen wil Wyne feesten met haar teamgenoten.

Scenarioschrijver Lotte Tabbers en Maurice Trouwborst haalden de inspiratie voor Dames 4 uit hun eigen leven. Net als Wyne richtte Lotte Tabbers op haar dertigste een vrouwenvoetbalteam op.

De reden was ook nog eens dezelfde. Al haar vriendinnen waren druk bezig met huizen kopen en kinderen krijgen, terwijl zij daar helemaal geen interesse in had.

En die ex-vriend met die kinderwens? Die bestaat ook echt: dat is Maurice Trouwborst.

Meer over