Loft

Barry Atsma vindt een dode vrouw in Loft

NPO 3 - zaterdag 28 mei om 23:58

Loft is een Nederlandse remake van de gelijknamige Vlaamse bioscoophit. De film gaat over vijf getrouwde mannen die het lijk van een jonge vrouw in hun geheime appartement vinden.

Bart en zijn vrienden Matthias, Willem, Robert en Tom huren samen een fancy appartment in Amsterdam-Noord. Niet om er te wonen, ze zijn allemaal gelukkig getrouwd.

Loft

De mannen gebruiken hun loft om zich ongestoord terug te kunnen trekken voor hun buitenechtelijke escapades. Dat bevalt de heren bijzonder goed.

Tot ze in Loft op een kwade dag een dode jonge vrouw in het appartement treffen. Geen van de vijf mannen heeft het slachtoffer ooit eerder gezien.

Wie is zij en waar komt ze vandaan? En, ook niet onbelangrijk, wie heeft haar daar achtergelaten?

Erik van Looy

Loft is een remake van de gelijknamige Vlaamse film uit 2008. Thrillerschrijfster Saskia Noort paste het script van de Nederlandse versie aan. Antoinette Beumer nam de regie voor haar rekening. 

Nederlandse acteertoppers Fedja van Huêt, Barry Atsma, Gijs Naber, Jeroen van Koningsbrugge en Marwan Kenzari spelen de vijf mannelijke hoofdrollen. Ook Anna Drijver, Kim van Kooten en Lies Visschedijk zijn in de film te zien.

De productie van de Nederlandse versie Loft verliep niet zonder slag of stoot. Tijdens de opnames stortte een stellage in.

Antoinette Beumer brak daarbij haar kaak en enkele vingers. Erik Van Looy, regisseur van het Vlaamse origineel, nam haar taken tijdelijk waar.

Een paar jaar later kon Van Looy weer met hetzelfde materiaal aan de slag. In 2014 zat hij op de regisseursstoel van de Hollywood-remake The Loft.

Meer over