Zombibi

Zombies overspoelen Amsterdam in Nederlandse film Zombibi

RTL 7 - zaterdag 27 augustus om 23:53

© Hubert
Hoewel het de laatste jaren behoorlijk goed gaat met de Nederlandse film, loopt één genre behoorlijk achter. Er zijn nauwelijks horrorfilms van eigen bodem. Zombibi is Neerlands eerste zombiefilm.

Zombibi draait om broers Aziz (Yahya Gaier) en Mo (Mimoun Ouled Radi). Aziz is een brave kantoorklerk die stiekem verliefd is op zijn collega Tess, Mo is een losgeslagen feestbeest.

Zombibi

Net als Aziz de moed bij elkaar geraapt heeft om Tess (Nadia Poeschmann) uit te vragen, gooit Mo weer roet in het eten. Een simpel avondje uit loopt zo uit de hand dat de broers een nachtje in de cel moeten doorbrengen.

Achteraf maar goed ook, want net die nacht overspoelen hongerige zombies Amsterdam. Als ze de volgende ochtend weer op vrije voeten komen, zien Mo en Aziz wat er is gebeurd.

Ook hun celgenoten Jeffrey (Sergio Hasselbaink), Nolan (Uriah Arnhem) en Joris (Noel Deelen) én de stoere agente Kim (Gigi Ravelli) hebben de zombie-invasie overleefd. Samen vechten ze zich een weg door de zombiezee, op zoek naar de safe zone, helemaal aan de andere kant van de stad.

Als het even kan wil Aziz in Zombibi ook Tess nog redden.

Creatief met zombie

De helden gaan de zombies in Zombibi met van alles en nog wat te lijf. Ze gebruiken 'normale' wapens als kruisbogen en knuppels.

Daarnaast ontdekken ze dat bowlingballen het ook prima doen in de zombieslacht. Om over uit de kluiten gewassen machinegeweren nog maar te zwijgen.

Meer over