New Kids turbo

Beuken met Barry Butsers in New Kids Turbo

Com. Centr. - zondag 22 mei om 20:00

© https://constantinfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
Stelen, vloeken en bierdrinken: de New Kids hebben het er maar druk mee. De asociale Brabo's hebben er alle tijd voor, want een baan hebben ze niet. Na een serie over hun avonturen kwamen er een bioscoopfilm over de bekendste inwoners van Maaskantje.

Na een succesvolle reeks korte sketches besloten de New Kids een film te maken. In New Kids turbo raken vrienden Richard, Gerrie, Rikkert, Robbie en Barrie door de economische crisis hun baan kwijt. Ze brengen hun werkloze dagen door met stelen, vloeken en bier drinken. Heel veel bier drinken.

New Kids turbo

Het kan nog veel erger: ook de uitkeringen van de aso's uit Maaskantje worden stopgezet. Uit protest besluiten de vrienden dan maar gewoon nergens meer voor te betalen.

Dat bevalt de jongens prima in New Kids turbo. Geen huur, gratis bier, broodjes bapao en ander snackbarvoer. Wat wil je nog meer?

De plaatselijke politie is minder gecharmeerd van de actie van de New Kids, maar kan niet veel uitrichten. De minister wil ver gaan om het vijftal weer in het gareel te krijgen.

Als de rest van Nederland doorkrijgt dat je nergens voor hoeft te betalen, wordt het natuurlijk een chaos. Hij stuurt het leger naar Maaskantje om de New Kids een lesje te leren.

Hans Teeuwen

New Kids turbo zit vol gastoptredens van BN'ers en – vooral – BB'ers: bekende Brabanders. Cabaretiers Hans Teeuwen en Theo Maassen hebben een klein rolletje. Net als acteur Frank Lammers, kickbokskampioen Peter 'The Lumberjack' Aerts en onehitwonder Jody 'Que si, que no' Bernal. 

De Nederlandse bioscoopbezoeker smulde ervan: er kwamen ruim een miljoen mensen naar New Kids turbo. Reden genoeg voor de mannen om een vervolg te maken: New Kids nitro.

Meer over