Weg van jou

Katja Herbers wil niet naar Zeeland in Nederlandse romcom Weg van Jou

RTL 8 - dinsdag 21 maart om 20:28

© Pief Weyman / Dutch Film Works
Evi hoopt in Weg van jou op promotie en overplaatsing naar het zonnige Brazilië. In plaats daarvan komt ze in Terneuzen terecht. Ook mooi.

Evi (Katja Herbers) is niet bang om groot te dromen. Ze werkt bij een Rotterdams bouwbedrijf, maar ze wil meer.

Weg van jou

Haar werkgever heeft een project in Rio de Janeiro en dat lijkt haar wel wat. Ook vriend Lennaert (Lykele Muus) ziet het al helemaal voor zich.

Evi’s baas heeft andere plannen: ze krijgt wel de leiding over een groot project, maar dan in Terneuzen. Dat is even slikken.

Met frisse tegenzin vertrekt ze naar Zeeland. Zonder Lennaert, want die ziet zichzelf absoluut niet in de Zeeuwse klei.

Weg van jou is een romcom, dus wat er daarna gebeurt laat zich ongeveer raden: Evi ontmoet een charmante Zeeuw, in dit geval schipper Stijn (Maarten Heijmans) die haar anders naar Zeeland én het leven leert kijken.

Dankzij de prima acteurs en het slimme script werkt dat hier bijzonder goed. Ook fijn: de film drijft volop de spot met Randstedelijke minachting voor ‘de provincie’.

Katja Herbers

De laatste jaren zit Katja Herbers meer in Amerika dan in Nederland. Sinds ze in 2015 een rolletje had in de serie The Americans ligt ze goed in Hollywood.

Zo nu en dan strijkt ze weer even in Nederland neer voor een rol. Zo speelde ze in de serie Divorce en was ze te zien in Mannenharten 2.

Tussen de opnames van Manhunt en Westworld in kwam Herbers ook naar huis, nu voor haar rol in Weg van jou. Dat bleek een goede keus: de film trok ruim 100.000 bezoekers en Katja werd genomineerd voor het Gouden Kalf voor beste actrice.

Meer over