Nerve

Emma Roberts speelt doen, durven of waarheid in Nerve

Viaplay TV - maandag 23 oktober om 20:30

© Independent Films
Een scholier meldt zich in Nerve aan voor een onlinespel waarin ze opdrachten moet uitvoeren voor geld. Dat kan natuurlijk niet lang goed gaan.

Veel mensen hebben wel eens truth or dare (doen, durven of waarheid) gespeeld. Dat kan een beetje uit de hand lopen, maar zelden zo erg als in Nerve.

Nerve

Vee is een brave student (Emma Roberts) die in haar laatste jaar op de middelbare school zit. Onder druk van haar vrienden stapt ze voor een keer uit haar comfortzone door zich aan te melden voor het populaire onlinespel Nerve. Daarin krijgt ze riskante opdrachten van de kijkers. Die moet ze succesvol uitvoeren voor geld en roem.

De eerste opdracht begint nog enigszins onschuldig. Ze moet een vreemde kussen. Ze kust Ian (Dave Franco), die vervolgens voor haar danst en zingt. Zijn gedrag verklaart dat hij ook een Nerve-speler is met een opdracht. Vervolgens sturen de kijkers hen op meerdere gezamenlijke opdrachten die steeds gevaarlijker worden.

Als het voor Vee te ver gaat wil ze stoppen, maar dan blijkt dat niet zomaar te kunnen. Vind ze een uitweg voor het te laat is? Je ziet het in Nerve.

Dave Franco

Voor de oplettende kijker zijn er verwijzingen te zien in Nerve naar de beroemde familieleden van hoofdrolspelers Emma Roberts en Dave Franco. Op de computer van Vee is een artikel te zien over James Franco, de broer van Dave. Daarnaast wordt er tijdens een opdracht waarbij Ian en Vee in een prijzige winkel zijn, verwezen naar een scène in Pretty Woman met Julia Roberts, de tante van Emma.

Meer over