Moorddossier

Net5 Moorddossier onderzoekt: Wat is er nu echt met Ivana Smit gebeurd?

NET 5 - woensdag 7 december om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Het achttienjarig model Ivana Smit overleed in 2017 na een val van de twintigste verdieping van een Maleisische flat waar ze een Amerikaans echtpaar bezocht. Haar familie geloofde niet in een ongeluk. Een reconstructie.

Het is een zaak die de nodige media-aandacht kreeg en omgeven is door raadsels: de dood van het achttienjarige model Ivana Smit in het Maleisische Kuala Lumpur. Ze viel, onder invloed van drugs, van de twintigste verdieping van een flat. Maar wat is daar nu echt gebeurd?

Net5 Moorddossier

Die bewuste avond had ze doorgebracht met het echtpaar Alexander en Luna Johnson. De rechters die zich over de zaak bogen dachten aan een ongeluk, maar hier geloofde de familie van Smit niet in. Ook het gerechtshof had twijfels en oordeelde eind 2019 dat er sprake was van 'omkomen door handelen van derden'. Als gevolg daarvan werd het onderzoek opnieuw geopend.

Wat er die avond heeft plaatsgevonden is nog steeds niet duidelijk, maar het moge duidelijk zijn dat er flink wordt getwijfeld aan de rol van het echtpaar Johnson.

Meer over