Amy

Net5 zendt de bijzondere documentaire Amy uit over superster Amy Winehouse

NET 5 - vrijdag 7 april om 20:30

© www.timeincukcontent.com
De aangrijpende documentaire Amy laat zien hoe zangeres Amy Winehouse van supertalent uitgroeide tot wereldster. En hoe ze aan die roem ten onder ging.

De Britse zangeres Amy Winehouse was nog maar 19 jaar oud toen haar debuutalbum Frank verscheen. De plaat kreeg goede recensies en Amy begon hier en daar al een beetje bekend te worden.

Amy

Haar grote doorbraak beleefde Amy Winehouse met haar tweede album Rehab. In 2006 werden dat album en de single Valerie wereldhits. In de documentaire Amy laat regisseur Asif Kapadia zien dat Amy niet altijd goed met die roem om kon gaan. 

Drank, drugs, foute vriendjes. Alles wat Amy deed werd breed uitgemeten in de roddelpers. En dan was er ook nog pa Mitch, die ook niet per se een goede invloed op zijn dochter had. Dat alles leidde uiteindelijk tot een tragisch einde: Amy Winehouse overleed in 2011. Ze was pas 27 jaar.

Amy Winehouse

De meeste mensen kennen Amy Winehouse vooral van haar hits en de van de verhalen in de (roddel)pers. Amy toont een hele andere kant van de zangeres. Zo zie je dat Amy Winehouse dan wel een wereldster was, Amy was vooral ook een doodgewoon meisje. Een jonge vrouw die toevallig heel goed kon zingen. 

Aan de ene kant zie we haar genieten van de muziek en (soms) van roem die haar talent haar oplevert. Aan de andere kant maakt Amy pijnlijk duidelijk dat Winehouse vaak vooral gewoon rust wil, maar dat dat – om wat voor reden dan ook – niet kan.

Meer over