Never Say Never Again

Sean Connery staat weer voor een lastige uitdaging in Never Say Never Again

RTL 7 - woensdag 6 december om 20:27

© New World International
Na een pauze van twaalf jaar keert Sean Connery in Never Say Never Again nog één keer terug als geheim agent James Bond.

De terroristische organisatie SPECTRE heeft twee kernraketten gekaapt. Het is aan James Bond (Sean Connery) om ze op te sporen voordat superschurk Blofeld (Max von Sydow) en zijn handlangers ze voor foute doeleinden kunnen gebruiken.

Never Say Never Again

De discussie over wie de beste James Bond is woedt tot op de dag van vandaag. Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, maar over het algemeen gaat de strijd tussen Connery en zijn opvolger: Roger Moore. Bij de meeste fans blijft Connery favoriet.

Hoewel Sean Connery dus in 1971 de 007-mantel had overgedragen aan Roger Moore, keerde de Schot twaalf jaar later nog één keer terug als Bond. De titel van Never Say Never Again slaat deels op Connery zelf: hij zei in 1971 dat hij nooit meer Bond zou spelen.

Nieuwe Bond vs. Oude Bond

Roger Moore was dan ook lichtelijk verbaasd dat Connery een comeback maakte als 's werelds bekendste geheim agent. Niet zo gek ook: met de onofficiële Bondfilm Never Say Never Again verschenen er in 1983 zowaar twee Bondfilms.

Moore was datzelfde jaar als 007 te zien in Octopussy. Octopussy deed het in de bioscoop beter dan Never Say Never Again. De eerste film bracht dik 185 miljoen dollar op, de tweede zo'n 160 miljoen.

Meer over