Neverknock

Halloween eindigt met horrorfilm Neverknock

SBS 9 - zondag 31 oktober om 23:20

© asidibe@altice-media.net
Al zo'n veertig jaar vermijden de inwoners van een stadje uit de film Neverknock een specifiek huis. Vooral rond Halloween kun je daar beter niet aankloppen.

In 1986 werden drie tieners op gruwelijke wijze vermoord nadat ze hadden aangeklopt bij Oakwood Lane 59. Tot op de dag van vandaag is de moordenaar niet gevonden.

Neverknock

In de jaren daarna zijn veel geruchten over die moord uitgegroeid tot legendes. Er zijn maar weinig mensen die alle verhalen geloven, maar het weerhoudt de meesten er in Neverknock toch van dat adres te bezoeken. Ook kinderen en jongeren krijgen elk jaar te horen het huis aan Oakwood Lane absoluut te vermijden. Je voelt hem al aankomen: een aantal tieners slaat al die waarschuwingen in de wind.

Grace en haar vrienden kloppen er tijdens Halloween doodleuk aan. Dat is vragen om problemen.

Halloween

Het idee voor Neverknock kwam van regisseur Sheldon Wilson. Hij schreef ook het script.

Hij vertelde in een interview hoe hij aan het idee kwam: "Toen ik opgroeide had iedere buurt wel zo'n huis, meestal aan het einde van de straat, waar je maar beter niet kon aanbellen. Het leek me interessant om dat te combineren met Halloween en trick-or-treaten. Dat vormde de basis voor het verhaal. Van daaruit sloeg mijn fantasie al snel op hol en kwamen alle details vanzelf naar boven."

Meer over