New Amsterdam

Ziekenhuis New Amsterdam zucht onder corona

NET 5 - dinsdag 7 september om 21:25

© ftp://ftp.nzzmg.ch/
Door het coronavirus zijn veel patiënten bang om naar het ziekenhuis te komen in de medische dramaserie New Amsterdam. De artsen proberen het publiek met videoboodschappen te overtuigen dat het New Amsterdam veilig is, maar zijn ze daar zelf wel van overtuigd?

Het ziekenhuisdrama New Amsterdam staat dit seizoen in het teken van de corona-epidemie. Het virus maakt het werk van de artsen lastig, en niet alleen vanwege de hogere werkdruk. Zo ziet oncoloog Helen Sharpe (Freema Agyeman) een patiënt die ze eerder heeft behandeld voor een vroeg stadium van kanker.

Bang voor corona

Omdat de vrouw een aantal afspraken voor een levensreddende chemokuur heeft gemist, is de kanker uitgezaaid en kan ze niet meer worden gered. Het blijkt dat de patiënt door het coronavirus te bang was om naar het ziekenhuis te komen. Het drama grijpt Helen enorm aan, en ze besluit een voorlichtingsvideo voor het publiek op te nemen. Ondertussen mist dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) zijn dochtertje, dat veilig buiten de stad bij haar grootouders is.

Meer over