Next

Nicolas Cage kijkt in de toekomst

RTL 7 - zondag 21 februari om 20:00

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Cris Johnson heeft als kind erg veel last gehad van een gave die hij had, nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Illusionist Cris Johnson (Cage) kan niet alleen heel goed goochelen, hij heeft ook een bijzondere gave. Hij kan namelijk een paar minuten vooruit in de toekomst kijken. 

Next

Omdat hij als kind als proefkonijn door de overheid en de medische wereld werd gebruikt, wil Cris nu niets meer van zijn gave weten. Tegenwoordig leeft hij onder een pseudoniem in Las Vegas waar hij optreedt als illusionist.

Cris’ trucs zijn niet heel verbluffend en hij leeft van het geld dat hij bij elkaar schraapt met gokken. Tot een groep terroristen in Los Angeles een nucleaire apparaat dreigt op te blazen.

FBI-agent Callie (Julianne Moore) wil in Next graag gebruik maken van zijn gave om de aanslag te voorkomen. Cris wil echter niet meedoen.

Callie moet al haar overtuigingskracht inzetten om de illusionist van gedachte te doen veranderen. Lukt het haar om hem te overtuigen?

Philip K. Dick

De echte sciencefictionliefhebbers zijn bekend met het werk van schrijver Philip K. Dick. Vele filmklassiekers zijn gebaseerd op zijn boeken: van Blade Runner en Total Recall tot Minority Report.

Next is gebaseerd op een kort verhaal van Dick genaamd The Golden Man. Als knipoog naar deze titel draagt Nicolas Cage in de film een goud jasje. 

Meer over