Next

Nicolas Cage kijkt in de toekomst in Next

RTL 7 - zondag 23 januari om 22:08

© 002-NXT-05609
Cris Johnson heeft in de film Next als kind erg veel last gehad van een gave die hij had, nu wil hij er niets meer mee te maken hebben.

Illusionist Cris Johnson (Nicholas Cage) kan niet alleen heel goed goochelen, hij heeft ook een bijzondere gave. Hij kan namelijk een paar minuten vooruit in de toekomst kijken. 

Next

Omdat hij als kind als proefkonijn door de overheid en de medische wereld werd gebruikt, wil Cris nu niets meer van zijn gave weten. Tegenwoordig leeft hij onder een pseudoniem in Las Vegas waar hij optreedt als illusionist.

Cris’ trucs zijn niet heel verbluffend en hij leeft van het geld dat hij bij elkaar schraapt met gokken. Tot een groep terroristen in Los Angeles een nucleaire apparaat dreigt op te blazen.

FBI-agent Callie Ferris (Julianne Moore) wil in Next graag gebruik maken van Cris' gave om de aanslag te voorkomen. Hij ziet dat zelf alleen niet zitten.

Ferris moet al haar overtuigingskracht inzetten om de illusionist van gedachten te laten veranderen. Lukt het haar om hem te overtuigen?

Philip K. Dick

De echte sciencefictionliefhebbers zijn bekend met het werk van schrijver Philip K. Dick. Vele filmklassiekers zijn gebaseerd op zijn boeken: van Blade Runner en Total Recall tot Minority Report.

Next is gebaseerd op een kort verhaal van Dick genaamd The Golden Man. Als knipoog naar deze titel draagt Nicolas Cage in de film een gouden jasje. 

Meer over