Nick, Simon & Kees: Homeward bound

Nick en Simon treden op in Greenwich Village

NPO 1 - woensdag 31 augustus om 17:12

© AVROTROS
Nick en Simon hebben een druk programma. Ze treden in deze herhaling van Nick, Simon & Kees: Homeward Bound op in de wijk waar Simon & Garfunkel ontdekt zijn en spreken Al Gorgoni. De gitarist nam in 1965 de nieuwe versie van 'The sound of silence' op. Kees heeft groot nieuws.

In Nick, Simon & Kees: Homeward bound verruilen de vrienden hun huis in Queens voor een verblijf in Manhattan. Zo zijn Nick en Simon ook dichter bij Greenwich Village, de wijk waar Simon & Garfunkel ontdekt zijn en waar hun twee Nederlandse fans nu een optreden mogen geven.

The Sound of Silence

Met gitarist Al Gorgoni praten Nick en Simon over een bekend lied dat ze vele malen gecoverd hebben: 'The sound of silence'. De melancholische ballad verscheen in 1964 in een akoestische uitvoering, maar producent Tom Wilson vond dat het nummer wat spannender mocht klinken. Hij besloot elektrische instrumenten eraan toe te voegen, de gitaar bespeeld door Gorgoni.

Kees Tol

Kees heeft groot nieuws voor zijn vrienden. Hij kan hen misschien in contact brengen met niemand minder dan Art Garfunkel. (HH)

Meer over