Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick, Simon en Kees wacht een bijzondere ontmoeting in Nick, Simon & Kees: The Beatles

NPO 1 - donderdag 8 juni om 21:34

© HEUS
Nick, Simon en Kees hebben in deze aflevering van Nick, Simon & Kees: The Beatles een ontmoeting met Julia Baird, de halfzus van John Lennon. De twee hadden tot aan Johns dood een goede band. Ze vertelt waarom Strawberry Field een bijzondere plek was voor hen beiden.

Dichter bij John Lennon komen Nick, Simon en Kees niet tijdens hun Beatlesreis. In de vierde aflevering hebben ze een ontmoeting met zijn halfzus Julia Baird, vernoemd naar haar en Lennons moeder. Hoewel ze niet in dezelfde huizen opgroeiden - Lennon woonde in zijn jeugd bij zijn tante - had ze een goede band met haar zes jaar oudere halfbroer.

Nick, Simon & Kees: The Beatles

Onderwerp van gesprek is Strawberry Field, voor zowel Lennon als Baird een speciale plek. Zo klommen ze stiekem over het rode hek van dit kindertehuis en speelden ze geregeld in de tuin. Tegenwoordig is Strawberry Field toegankelijk voor publiek. Na het gesprek met Baird en een stop bij St Peter's Church vervolgen Nick, Simon en Kees hun reis naar Londen. Hier spreken ze af met twee grote Beatleskenners.

Meer over