Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick, Simon en Kees maken The Cavern Club in Liverpool onveilig in Nick, Simon & Kees: The Beatles

NPO 1 - donderdag 1 juni om 21:35

© AVROTROS
Nick, Simon en Kees bezoeken in deze aflevering van Nick, Simon & Kees: The Beatles The Cavern Club in Liverpool, de bakermat van The Beatles waar ze maar liefst 292 keer optraden. Ze ontmoeten er radiopresentator Pete Price. Hij kwam destijds regelmatig in de club.

Twee bars in Liverpool zijn belangrijk geweest in de begindagen van The Beatles. In The Jacaranda speelden de piepjonge muzikanten tientallen keren in ruil voor eten en drinken, in The Cavern Club werden ze met maar liefst 292 optredens dé hit van Liverpool en omstreken.

Nick, Simon en Kees in The Cavern Club

Nick, Simon en Kees bezoeken beide locaties en ontmoeten in de eerste Chas Newby, de tijdelijke bassist van de groep. In de Cavern horen ze van radiopresentator Pete Price verhalen over het Liverpool van de jaren 60. Hij kwam als tiener regelmatig in de club.

John Lennon

Tot slot een bezoek aan het kindertehuis Strawberry Field, waar John Lennon inspiratie opdeed voor 'Strawberry fields forever'. Hier spreekt het drietal Freda Kelley, groot fan én voormalig secretaresse van de groep.

Meer over