Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick, Simon en Kees gaan met Colin Hanton en Rod Davis terug in de tijd in Nick, Simon & Kees: The Beatles

NPO 1 - donderdag 25 mei om 21:34

© AVROTROS
Op 6 juli 1957 ontmoetten John Lennon en Paul McCartney elkaar na een optreden van Lennons schoolband The Quarry Men. Oud-leden Colin Hanton Rod Davis kunnen de historische dag zich nog goed herinneren, zo blijkt in deze aflevering van Nick, Simon & Kees: The Beatles

6 juli 1957 is volgens Beatlesfans de belangrijkste dag uit de muziekgeschiedenis. Op deze datum ontmoette de zestienjarige John Lennon de net vijftien geworden Paul McCartney na een optreden van Lennons schoolbandje The Quarry Men.

Nick, Simon & Kees: The Beatles

Oud-leden Colin Hanton en Rod Davis kunnen de kennismaking zich nog goed herinneren, vertellen ze aan Nick, Simon en Kees op de plek waar de legendarische gebeurtenis plaatsvond: de St Peter's Church in Liverpool.

Ivan Vaughan

Zonder hun inmiddels overleden medebandlid Ivan Vaughan hadden The Beatles waarschijnlijk nooit bestaan. Hij was destijds een goede vriend van McCartney en dacht dat de beroemde basgitarist in spe misschien ook kon toetreden tot de groep. Alleen moest die de trotse bandleider Lennon nog zien te overtuigen van zijn talent.

Meer over