Nick, Simon & Kees: The Beatles

Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol gaan op een bijzondere reis in Nick, Simon & Kees: The Beatles

NPO 1 - donderdag 18 mei om 21:27

© AVROTROS
Na Simon & Garfunkel en Abba maken Nick Schilder, Simon Keizer en Kees Tol een serie over die andere groten der aarden: The Beatles. Ze beginnen in deze aflevering van Nick, Simon & Kees: The Beatles hun reis in Liverpool, waar de groep zijn eerste muzikale stappen zette.

Nick Schilder en Simon Keizer treden niet meer op samen, maar een documentaire maken over hun grote idolen The Beatles? Dat willen ze maar al te graag. Met Kees Tol reizen ze dan ook naar Engeland om de ‘fab four’ nóg beter te leren kennen.

Nick, Simon & Kees: The Beatles

In Liverpool - de geboortestad van alle Beatles - spreken ze onder meer af met de halfzus van John Lennon, in Londen met de rechterhand van de band tijdens tours: roadmanager Tony Bramwell.

The Beatles

Wie in 2015 The Dream heeft gezien, weet hoe gek Nick en Simon van The Beatles zijn. Destijds bezochten ze de Cavern Club in Liverpool, waar hun idolen 292 keer op het podium stonden. Simon kreeg al kippenvel voordat hij binnen was en mocht er ook nog optreden met Nick. Als aandenken hing de club een foto van de Volendammers aan de muur.

Nick, Simon en Kees: The Beatles - Magical Mystery Tour is vanaf 18 mei 2023 elke donderdag om 21:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over