Niet normaal vies - De wereld van schoonmaker Tugrul

Tuğrul Çirakoğlu is terug met nieuw seizoen Niet Normaal Vies

NPO 3 - woensdag 6 april om 21:19

© BNNVARA
Uit de hand gelopen verzamelingen, kamers waar maandenlang een onontdekt lichaam heeft gelegen of volgepoepte badkuipen: er is bijna niets wat schoonmaker Tuğrul Çirakoğlu nog niet heeft gezien. Ook in dit tweede seizoen neemt hij de kijker mee naar zijn werk.

Met zijn gespecialiseerde schoonmaakbedrijf loopt hij constant tegen de minder mooie kanten van het leven op: eenzaamheid, verslaving, ziekte en dood. In de tweede reeks van zijn docuserie Niet Normaal Vies gaat Tuğrul dan ook actief op zoek naar mensen voor wie zijn hulp nog niet te laat komt en die hij aan een frisse nieuwe start kan helpen. Zijn hart breekt voor hen, zo ook voor de pas 24-jarige Erik. 

Niet Normaal Vies

In de eerste aflevering schiet Tuğrul hem dan ook te hulp, een 24-jarige jongen die in een vervuild huis woont. Door de pandemie is het probleem hem tot boven zijn hoofd gegroeid. Erik staat symbool voor een grotere, onzichtbare groep jongeren die achter gesloten deuren dreigen te vervuilen. Tuğrul laat zien wat er kan gebeuren als er geen hulp wordt ingeschakeld. Gelukkig trekken zijn vrienden trekken op tijd aan de bel en doen Tuğrul en zijn collega’s er alles aan om hun vriend een frisse start te bezorgen.  

Meer over