Niets is wat het leek in The pier

18 juli 2019 16:59 | kijktips | Door Televizier

© BetaFilm
Niet alleen is Alejandra in één klap weduwe; ook komt ze voor de ene na de andere verrassing te staan. Langzaam wordt steeds meer duidelijk in de spannende Spaanse serie The pier.

De ene dag ben je nog een gelukkig getrouwde, succesvolle architecte; een dag later een weduwe in verbijstering omdat je man zelfmoord zou hebben gepleegd. Dit, en nog veel meer, overkomt Alejandra (Verónica Sánchez) in The pier, een thrillerachtige dramaserie van de makers van de Netflix-hit La casa de papel. Alejandra wordt, na een avondje stappen, uit bed gebeld door de politie en moet haar man Oscar komen identificeren op het politiebureau. Hij werd dood aangetroffen op een pier.

El Profesor in La casa de papel

Volgens de politie heeft Oscar (Álvaro Morte, bekend van zijn rol als El Profesor in La casa de papel) zelf een einde aan zijn leven gemaakt, maar dat kan Alejandra moeilijk geloven; een dag eerder maakten ze samen nog toekomstplannen. Als ze Oscars spullen mee naar huis krijgt, blijkt hij een tweede telefoon te hebben. De inhoud daarvan onthult tot Alejandra’s grote schrik dat haar man een dubbelleven leidde met een andere vrouw, Veronica (Irene Arcos). Alejandra gaat op zoek naar deze vrouw om antwoorden op haar vragen te vinden. Wie is deze Veronica? Wie is de man met wie ze al vijftien jaar samen was? En wat gebeurde er die fatale avond op de pier?

Gek van flashbacks

Tijdens deze zoektocht komt Alejandra ook veel over zichzelf te weten. Beetje bij beetje wordt ook, onder meer door flashbacks, steeds meer duidelijk over Oscar. Ondertussen speelt zich het nodige drama af in het leven van ‘zijn’ twee vrouwen. Zo komt de kijker gaandeweg achter de ware toedracht over Oscars dood en zijn leven met Alejandra en Veronica. BNNVARA zendt wekelijks dubbele afleveringen van The pier uit.

The pier zie je elke zaterdag om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3

Meer over