Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

Ben Stiller als nachtwaker in Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

Paramount - vrijdag 24 juni om 22:38

© pressroom.hbo.rs
Een museum saai en stoffig? Niet in de Night at the Museum-films. Daar komen na sluitingstijd alle museumstukken tot leven. Nachtwaker Ben Stiller moet proberen dat alles in goede banen te leiden.

In Night at the Museum beleefde suppoost Larry Daley knotsgekke avonturen in het Museum of Natural History in New York. De museumstukken daar kwamen 's nachts tot leven.

Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

In dit vervolg gaan die museumstukken verhuizen. Ze laten New York achter zich voor een plekje in de opslag van het Smithsonian-museum in Washington. Nachtwaker Larry (Ben Stiller) verkast mee. Zo'n nieuwe werkplek is altijd spannend. Zouden de museumstukken in het Smithsonian na sluitingstijd ook tot leven komen? Larry heeft geen idee.

Larry’s oude vrienden gaan ’s nachts inderdaad weer lekker aan de wandel. En ze zijn niet de enigen. Ook types als de farao Kahmunrah (Hank Azaria), Ivan de Verschrikkelijke (Christopher Guest), Napoleon (Alain Chabat) en Al Capone (Jon Bernthal) komen tot leven. Kortom: het is een drukte van jewelste. Dat viertal heeft in Night at the Museum: Battle of the Smithsonian weinig goeds in de zin. Lukt het Larry en zijn oude museumvrienden om hun snode plannen te verijdelen?

Ben Stiller

Shawn Levy scoorde met Night at the Museum: Battle of the Smithsonian een primeur. Hij regisseerde de eerste film die in het Smithsonian is opgenomen. Toen hij eenmaal toestemming had om daar te filmen, waren de curatoren heel behulpzaam. Ze vertelden graag over de personages die Levy in zijn film wilde gebruiken. Ben Stiller vertelde in een interview dat het museum tijdens een deel van de opnames gewoon open was. Cast en crew moesten om de museumbezoekers heen werken.

Meer over