Nightcrawler

Brekend nieuws voor Jake Gyllenhaal

Viaplay TV - dinsdag 1 maart om 20:30

Sinds Jake Gyllenhaal in 2001 doorbrak met zijn hoofdrol in Donnie Darko, speelde hij veel gedurfde rollen. Met Nightcrawler voegde hij er weer een toe aan zijn toch al indrukwekkende palmares.

In deze duistere film speelt Gyllenhaal de rol van Lou Bloom. Lou is een graatmagere kleine sjacheraar die geld probeert te verdienen aan de rafelrandjes van Los Angeles.

Nightcrawler

Tijdens een van zijn nachtelijke ritjes door de stad komt hij toevallig langs een verkeersongeluk. Als hij uitstapt om de boel eens van dichterbij te bekijken, ziet hij een cameraploeg.

Zo leert Lou dat er geld te verdienen valt door verkeersongelukken te filmen en de beelden te verkopen aan lokale tv-zenders. En iedereen kan het doen, meer dan een camera en een politiescanner heb je niet nodig.

Lou is in Nightcrawler een vreemde eend in de bijt, maar al snel heeft hij een reputatie opgebouwd. Hij is altijd de eerste die beelden heeft van een ongeluk of overval.

Om die reputatie is Lou bereid ver te gaan. Eng ver. En in handen van Jake Gyllenhaal maakt dat Lou alleen nog maar enger.

Jake Gyllenhaal

Bij het lezen van het script had Jake Gyllenhaal een duidelijk beeld bij Lou. Hij zag het personage als een hongerige coyote.

Maar hoe transformeer je jezelf in een hongerige coyote? Gyllenhaal deed het door zo'n tien kilo af te vallen.

De graatmagere Lou met zijn grote, holle ogen is een van de redenen dat Nightcrawler zo griezelig is.

Meer over