Nine Months

Is Hugh Grant klaar om kinderen te krijgen?

SBS 9 - zaterdag 31 juli om 20:30

© https://presseportal.zdf.de/
Hugh Grant speelt een man die volop geniet van het leven. Als zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, moet hij heel erg aan dat idee wennen.

Kinderpsycholoog Samuel Faulkner (Hugh Grant) is dol op kinderen, zolang ze maar niet van hem zijn. Dus komt het hem niet al te best uit als zijn vriendin Rebecca (Julianne Moore) ineens zwanger blijkt te zijn.

Nine Months

Rebecca is juist dolgelukkig. En ze snapt ook niet waarom Samuel zo moeilijk doet. Kinderen zijn toch hartstikke leuk?

Om zich voor te bereiden op zijn vaderschap vraagt Samuel twee vrienden om raad. Burgerman Marty (Tom Arnold), zelf vader van drie bloedjes van kinderen, en de verstokte vrijgezel Sean (Jeff Goldblum).

Het allerleukst aan Nine Months is toch wel het bijrolletje van Robin Williams. Hij speelt een Russische dierenarts die bijbeunt als gynaecoloog.

Hugh Grant

De Britse acteur Hugh Grant speelt in Nine Months zijn eerste hoofdrol in een Hollywoodproductie. Eerder maakte hij al furore in eigen land.

Vlak voor de release van de film werd Grant gearresteerd nadat de politie hem betrapte in de auto met de prostituee. Niet veel later was hij te gast in de talkshow van Jay Leno.

De controverse rond Grant deed Nine Months weinig kwaad: ondanks slechte recensies deed de film het in de bioscopen behoorlijk goed.

Jay Leno kon de acteur ook wel een bloemetje sturen. Dankzij zijn Britse gast trok Leno's show voor het eerst in de geschiedenis meer kijkers dan David Letterman.

Meer over