No Reservations

Het leven van Catherine Zeta-Jones komt op z'n kop te staan

SBS 9 - zaterdag 29 januari om 23:05

© http://info.premiere.de
Het strak geregelde leven van een strenge chef-kok komt in No Reservations compleet op z'n kop te staan. Ze krijgt de volledige voogdij over haar nichtje én het botert niet met haar nieuwe collega.

Wat gebeurt er met Europese films die het in eigen land goed doen? Juist: die krijgen een Amerikaanse remake. Zo ging het ook met de Duitse romantische komedie Bella Martha.

No Reservations

Het resultaat is No Reservations, met in de hoofdrollen Catherine Zeta-Jones en Aaron Eckhart.

Zeta-Jones speelt Kate, die als chef-kok in een exclusief restaurant in Manhattan werkt. Ze runt de keuken met ijzeren discipline en ook privé heeft ze graag de touwtjes in handen.

Haar gestructureerde leventje staat compleet op z'n kop als ze de volledige voogdij krijgt over haar nichtje Zoe (Abigail Breslin). Tegelijkertijd krijgt Kate een nieuwe collega, Nick (Eckhart), die in alles haar tegenpool is.

Natuurlijk groeien Kate en Nick ondanks (of dankzij) hun aanvankelijke strubbelingen naar elkaar toe. Geen verrassend plot dus; wel prettig vermaak, prima acteerwerk en fijne beelden van lekker eten.

Catherine Zeta-Jones

Om zich voor te bereiden op haar rol in No Reservations werkte Catherine Zeta-Jones een avond in de bediening van een restaurant in New York. 

Als klanten haar aanspraken om te vertellen dat ze erg veel op Catherine Zeta-Jones leek, antwoordde de actrice steevast: "Dat hoor ik wel vaker."

Tijdens het filmen van een scène waarin hij uien moest snijden, sneed Aaron Eckhart zichzelf per ongeluk in zijn vinger. Hij had dat pas door toen tegenspeelster Abigail Breslin het bloed zag en begon te gillen.

Meer over