Nobody

Iedereen onderschat Bob Odenkirk in Nobody

Veronica - woensdag 11 oktober om 20:25

© https://medien.srf.ch/
Hutch Mansell laat in de Amerikaanse actiethriller Nobody makkelijk over zich heen laat lopen. Tot zijn grens is bereikt: dan kun je maar beter aan zijn zijde staan.

In Nobody speelt Bob Odenkirk (Better Call Saul) een totaal ander personage dan we van hem gewend zijn en dat valt niet tegen.

Nobody

Hij vertolkt Hutch Mansell, een onopvallende man die makkelijk over zich heen laat lopen. Zelfs als er ingebroken wordt in zijn huis grijpt hij niet in, terwijl hij daar de perfecte kans voor had. Zijn zoon Blake is teleurgesteld in hem en iedereen ziet hem als een lafaard, maar toch doet hij niks om het tegendeel te bewijzen.

Pas als zijn jonge dochter de volgende avond vertelt dat de dieven haar armbandje hebben meegenomen, onderneemt hij actie. Hij gaat op pad om het armbandje terug te krijgen. Al snel blijkt in Nobody dat iedereen Hutch onderschat heeft. Hij kan een behoorlijk potje knokken en lijkt ook een duister verleden te hebben.

Bob Odenkirk

Het idee voor Nobody kwam van Bob Odenkirk zelf. Hij heeft een inbraak in zijn huis meegemaakt en de dieven in zijn kelder opgesloten. Het frustreerde hem hoe de politie met de situatie omging, waardoor hij er over nadacht hoe hij de situatie in eigen handen had kunnen nemen als hij meer badass zou zijn.

Voor Nobody werd hij behoorlijk badass: hij trainde twee jaar hard en deed bijna alle stunts zelf.

Meer over