Nood

Een indringer in huis

NPO 1 - dinsdag 11 januari om 21:59

© BNNVARA
In de dramaserie Nood staat Boudewijn op het punt naar huis te gaan als zijn telefoon overgaat. De 112-centralist krijgt Mia aan de lijn. Het elfjarige meisje heeft zich verstopt in een kast, want er loopt een indringer door haar huis.

Eigenlijk heeft centralist Boudewijn (Joris Smit) niet zo veel met kinderen, en al helemaal niet als zijn dienst op de 112-meldkamer er bijna op zit. Maar als de elfjarige Mia in Nood belt, gaan bij hem alle alarmbellen rinkelen, ook al heeft hij zijn jas bij wijze van spreken al aan. Het meisje fluistert dat er een indringer in haar huis is en dat ze zich daarom in een kast heeft verstopt. Boudewijn probeert erachter te komen wat er aan de hand is, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Rifka Lodeizen

BNNVARA heeft bij deze serie beginnende scenarioschrijvers de kans gegeven om het script van een aflevering te schrijven. Daartussen zitten ook bekende namen. Deze aflevering is bijvoorbeeld van actrice Rifka Lodeizen (Maud & Babs); later volgt haar collega Benja Bruijning.

Meer over