Nood

Melding van eenzame man in dramaserie Nood

NPO 1 - dinsdag 1 februari om 22:04

© BNNVARA
Lieke krijgt in deze aflevering van Nood Geert aan de lijn, een eenzame man die wel vaker belt. Ze vermoedt een valse melding, en poeiert hem af. Even later komt een verontrustende melding binnen. Is er dan toch iets aan de hand bij Geert?

Geert (Peter Bolhuis) voelt zich vaak alleen en belt daarom geregeld met 112. Het is dus niet zo gek dat centralist Lieke (Melody Klaver) hem in Nood probeert af te poeieren. Wel ten onrechte, want de eenzame beller blijkt zichzelf grandioos in de problemen te hebben gewerkt.

Benja Bruijning

Inderdaad, net even een andere opbouw dan de andere afleveringen van de serie, vindt ook Benja Bruijning. Hij is bekend als acteur, maar schreef het scenario voor deze aflevering. “Die andere zijn allemaal meteen moord en doodslag. Mij leek het juist leuk om met een valse melding te beginnen en die helemaal uit de hand te laten lopen.” Het tekent het schrijfwerk van Bruijning: “Ik vind het leuk om mijn personages te laten worstelen met onmogelijke situaties waarin ze zichzelf hebben gemanoeuvreerd.”

Meer over