Noord-Zuid-Oost-West

Het G-team mag eindelijk weer trainen

NPO 2 - donderdag 11 november om 18:23

© Moiety Film Producties
Het G-team van voetbalclub de Graafschap bestaat uit jongeren met een beperking die samen in de Bijzondere Eredivisie spelen. Door corona konden ze een half jaar niet samen trainen, maar nu is het eindelijk zover. In Noord-Zuid-Oost-West krijgen we daar een verslag van.

Het enthousiasme spat er vanaf bij het G-team. Door corona konden ze een half jaar niet samen spelen, maar nu is het eindelijk zover. Dit team van voetbalclub de Graafschap bestaat uit jongeren met een beperking, die samen in de Bijzondere Eredivisie spelen. De voetbalclub behandelt hen als profspelers.

Het G-team

Omroep Gelderland volgt de spelers in de vierdelige serie De helden van het G-team, te zien in Noord-Zuid-Oost-West. Ook keeper Joris kan niet wachten om weer te trainen. “Een paar uur geleden had hij zijn pak al aan”, vertelt zijn vader wanneer hij zijn zoon naar de training brengt. Het G-team staat meteen voor een uitdaging. Ze doen namelijk mee aan een speldag die de competitie met de andere teams zal bepalen. En de opdrachten blijken best lastig.

Meer over