Noord-Zuid-Oost-West

Ellen ten Damme duikt in familiegeschiedenis in Noord-Zuid-Oost-West

NPO 2 - maandag 21 februari om 18:31

© MAX
De familie van Ellen ten Damme woonde in Winterswijk. De zangeres groeide op in Drenthe, maar was hier elk weekend in haar jeugd. Met Christon Kloosterboer schrijft ze in deze aflevering van Noord-Zuid-Oost-West een lied over haar familiegeschiedenis.

Ellen ten Damme bracht een groot deel van haar jeugd door in Winterswijk. “Ik ben hier ontzettend vaak geweest”, vertelt de zangeres die opgroeide in Drenthe. “Elk weekend gingen we naar de opa’s en oma’s, die woonden hier alle vier.”

Noord-Zuid-Oost-West

In De troubadours, te zien in Noord-Zuid-Oost-West volgt Ten Damme samen met presentator Christon Kloosterboer het spoor van haar jeugd. De twee starten bij een café dat vroeger werd uitgebaat door een oom van haar vader. Op deze plek nemen ze ook een kijkje in een oude schuur waar de muzikale familie Ten Damme vroeger repeteerde.

Hun tocht gaat verder richting de Duitse grens, naar een boerderij waar de Ten Dammes in de Middeleeuwen al grond pachtten. De dag eindigt met een lied over de familiegeschiedenis van de zangeres.

Meer over