Noord-Zuid-Oost-West

Leidschendam krijgt het ultieme winkelcentrum in Noord-Zuid-Oost-West

NPO 2 - dinsdag 7 september om 18:20

© MAX
Noord-Zuid-Oost-West volgt de ingrijpende metamorfose van het oude winkelcentrum in Leidschendam. Voor de winkeliers van de nieuwe versmarkt is er slecht nieuws. De werkzaamheden lopen uit, dus laat de opening nog even op zich wachten.

Weinig winkelcentra ondergingen zo'n ingrijpende metamorfose als Leidsenhage in Leidschendam. Drie jaar geleden volgde Omroep West de verbouwing en ondernemers, en sinds maandag is de zesdelige serie te zien bij Noord-Zuid-Oost-West. On-Nederlands winkelen in 's lands grootste winkelcentrum is dan nog een toekomstplan, met driehonderd winkels, een bioscoop, gamehal en versmarkt.

Doorwerken

Metamorfose of niet, de winkeliers werken zoals gewoonlijk hard door. Terwijl slager Sjaak zich klaarmaakt voor een landelijke vakwedstrijd, bespreken schoonzussen Alexandra en Roos alvast het ontwerp van hun notenzaak. Maar zoals het vaak gaat met een verbouwing, lopen de werkzaamheden uit en is de opening van de versmarkt uitgesteld. Dit nieuws valt niet bij iedereen in goede aarde.

Meer over