NOS Champions League (v): Ajax - Chelsea

De Ajax-vrouwen nemen het in de Champions League op tegen Chelsea

NPO 3 - dinsdag 19 maart om 18:40

© ANP/Gerrit van Keulen
Na de knappe tweede plek in de poule mogen de Ajax-vrouwen het voor het eerst in de historie laten zien in de knock-outfase van de Champions League. Tegenstander is Chelsea, finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen van Engeland.

Voor het eerst in de historie wisten de Ajax-vrouwen zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. In een sterke poule met PSG, Bayern München en AS Roma werd de ploeg van Suzanne Bakker tweede, al was dat nog tot in de slotminuten van het laatste groepsduel tegen AS Roma onzeker. Dankzij die knappe tweede plek mogen de Amsterdammers nu gaan spelen tegen Chelsea, de koploper van de Premier League voor vrouwen.

Ajax - Chelsea

De Londense ploeg werd de laatste vier seizoenen kampioen van Engeland en haalde in 2021 de finale van het toernooi, een zware tegenstander dus. Oranje-international Aniek Nouwen staat onder contract bij Chelsea, maar is er vanwege een blessure niet bij. Nog een mazzeltje voor de Amsterdammers: ook de Australische topspits Sam Kerr ontbreekt.

Meer over