De avond van de vaccinatie

NOS duikt met experts in de coronaprik

NPO 1 - dinsdag 5 januari om 20:35

NOS maakt vanavond vanaf een locatie in het land een rechtstreeks programma over de coronaprik. De presentatie is in handen van nieuwslezer Rob Trip.

Op de avond voordat de eerste Nederlanders worden ingeënd tegen het coronavirus, presenteert de NOS een programma dat geheel in het teken staat van het vaccin. Te gast zijn vertegenwoordigers van onder andere de Gezondheidsraad, het RIVM en de GGD, ofwel de mensen die verantwoordelijk zijn voor wie wanneer waarmee zal worden ingeënt.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

Ook wordt geschakeld met een covid-afdeling in een ziekenhuis het land voor een gesprek met ervaringsdeskundigen: patiënten en verpleegkundigen. Omdat woensdag de eerste Nederlander haar prik zal krijgen in Veghel, is er contact met de priklocatie aldaar.

Testen van vaccins

En verder wordt de kijker een blik gegund op de afdeling waar een ander vaccin wordt getest. Nederlandse onderzoekers en testpersonen doen daar mee aan een wereldwijd onderzoek naar de werkzaamheid van dat vaccin. In reportages wordt duidelijk wat er achter de schermen allemaal vooraf is gegaan aan deze massale inentingscampagne.

Emil van Oers

NOS op 3-presentator Emil van Oers geeft uitleg over de verschillende mutaties van het coronavirus en over hoe het kan dat de coronavaccins zo snel zijn ontwikkeld. Daarnaast vertellen NOS-correspondenten hoe het er in ‘hun’ landen aan toegaat en waar de verschillen liggen met de aanpak in Nederland.

Meer over