NOS de grote finale van het songfestival

Achter de schermen bij Songfestival

NPO 1 - donderdag 30 december om 20:34

© Songfestival.nl
Het Songfestival was voor veel mensen het hoogtepunt van het jaar. De hoofdrolspelers blikken in NOS De Grote Finale van het Songfestival terug op de klus van hun leven. Ze laten zien hoe ze zich voorbereidden en wat er nog meer achter de schermen gebeurde.

Voor veel mensen was het Eurovisie Songfestival het hoogtepunt van het jaar. In de documentaire De Grote Finale van het Songfestival blikken de hoofdrolspelers nog een keer terug op de militaire operatie in Rotterdam.

Chantal Janzen

Regisseur Marnix Kaart en eindredacteur Gerben Bakker laten zien wat er achter de schermen allemaal gebeurde. Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Nikkie de Jager en Jan Smit vertellen hoe ze zich voorbereidden op de presentatieklus van hun leven. Ze deden het allemaal voortreffelijk, maar Janzen verdient een extra pluim. Zij moest tussen de optredens door haar improvisatietalent inzetten, toen een camera niet meer bleek te werken. Grote paniek achter de schermen, maar de presentatrice praatte rustig verder, alsof er niets aan de hand was.

Meer over