NOS EK voetbal: Rusland - Denemarken eerste helft

Rusland en Denemarken moeten het onderling uitmaken

NPO 1 - maandag 21 juni om 20:50

© AFP

Rusland en Denemarken maken in hun laatste groepsduel onderling uit wie met België meegaat naar de achtste finales op EURO2020. Het vierde groepslid Finland hoopt op een gelijkspel.

Voor Denemarken begon het EK met een gigantisch schrikmoment toen Christian Eriksen tegen Finland in elkaar zakte na een hartstilstand. De sterspeler van de Denen werd op het veld in Kopenhagen gereanimeerd en later naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig maakt de oud-Ajacied het momenteel goed en ging hij zelfs al langs in het Deense trainingskamp om zijn ploeggenoten succes te wensen voor het duel met Rusland.

Halve finale

De Russen kregen in hun eerste wedstrijd behoorlijk klop van België (3-0), maar ze herstelden zich met een 0-1 zege op Finland. Op voorhand hebben de Russen aan een gelijkspel genoeg om zich bij de laatste zestien van het EK te voegen. Op het EK2008 wist Rusland het verst ooit te komen op een Europees eindtoernooi. Toen reikten ze - onder leiding van Guus Hiddink - tot de halve finales, onder meer door in de kwartfinale na verlenging met 3-1 van Nederland te winnen.

Kevin de Bruyne 

Om 21:00 uur vindt eveneens België – Finland plaats. Onze Zuiderburen zijn het toernooi net als Nederland gestart met twee overwinningen, waardoor zij zich ook al hebben geplaatst voor de achtste finales. Bondscoach Roberto Martinez geeft sterspeler Kevin de Bruyne (terug na een blessure) waarschijnlijk weer meer minuten na zijn geweldige invalbeurt tegen Denemarken, waarin hij een assist gaf en scoorde in de met 1-2 gewonnen wedstrijd. Finland, dat debuteert op een Europees Kampioenschap voetbal, hoopt zich tegen alle verwachtingen in te plaatsen voor de achtste finales. Een mooie ontknoping in poule B.

Meer over