NOS: EK Voetbal: Spanje - Rusland & Griekenland - Zweden

In het Oostenrijkse Innsbruck is Guus Hiddink de derde Nederlandse coach die zijn kunsten mag vertonen. Hij kan al niet meer stuk in Rusland, maar wie weet kan Hiddink met zijn team vol talenten ook nog wel de poulefase overleven.

Tegen Zweden en Griekenland is het niet onmogelijk om punten te halen en als Rusland vandaag tegen Spanje overeind kan blijven is het al een eind op weg. Hiddink riep het halve elftal van FC Zenit op, dat onder Dick Advocaat vorige maand de UEFA-Cup won.

Gemist
Meest opvallende speler daarvan is waarschijnlijk aanvaller Andrei Arshavin, maar hij is de eerste twee wedstrijden geschorst. Tegen grootmacht Spanje – dat op grote toernooien overigens vaak teleurstelt - zal hij node worden gemist.

Titelverdediger
's Avonds is het om 20.40 de beurt aan titelverdediger Griekenland dat het opneemt tegen Zweden. Naast een aantal Zweden die we nog kennen uit de Eredivisie als Elmander, Allb├Ąck, Ibrahimovic en Rosenberg heeft coach Lagerb├Ąck ook de 36-jarige Henke Larsson nog een keer weten te strikken.

Reageren