NOS EK voetbal (v): Engeland - Spanje

Engeland vs. Spanje in eerste kwartfinale EK Vrouwenvoetbal

NPO 3 - woensdag 20 juli om 20:50

© Adrian DENNIS / AFP
Nog acht ploegen maken kans op de Europese titel bij de vrouwen. De uiteindelijke kampioen volgt de OranjeLeeuwinnen op, die in 2017 in eigen land Europees kampioen werden. De bondscoach was toen nog Sarina Wiegman.

Alle poulewedstrijden zijn gespeeld en dus is het tijd voor de knock-outfase van het EK voetbal. Het Brighton Community Stadium vormt het decor van deze eerste kwartfinalewedstrijd. Die zal gespeeld worden tussen Engeland (de winnaar van Poule A) en Spanje (nummer 2 van Poule B). 

Brighton Community Stadium

Het complex - de thuisbasis van Premier League-club Brighton & Hove Albion - biedt plek aan ruim 30.000 supporters. De OranjeLeeuwinnen hebben daar niet direct warme herinneringen aan, maar wel aan het EK zelf, dat in 2017 in eigen land plaatsvond. Onder leiding van Sarina Wiegman - de huidige bondscoach van de Engelse vrouwen - won Nederland alle wedstrijden.

Vrouwenvoetbal

Het mooiste duel was natuurlijk de finale tegen Denemarken: onder toeziend oog van 28.000 uitbundige toeschouwers won Oranje met 4-2. Overigens hebben de bookmakers er weinig vertrouwen in dat het Nederlands elftal die titel dit jaar prolongeert. De favorieten zijn momenteel namelijk Engeland, Frankrijk en Duitsland.

Meer over