NOS EK voetbal (v): Zwitserland - Nederland

Laatste poulewedstrijd voor OranjeLeeuwinnen

NPO 1 - zondag 17 juli om 17:54

© ANP / Gerrit van Keulen
Het Nederlands elftal speelt zijn laatste EK-groepswedstrijd tegen het op papier zwakke Zwitserland. Voor een plek in de volgende ronde is een gelijkspel genoeg, maar gaat dat ze ook lukken?

Zwitserland is in Sheffield de tegenstander in de laatste EK-poulewedstrijd van het Nederlands elftal. De Zwitsers vormen - net als Portugal - een relatief zwakke ploeg. De wedkantoren gaven beide landen vooraf weinig kans op plaatsing voor de volgende ronde.

OranjeLeeuwinnen

Dat is anders voor de OranjeLeeuwinnen: die zijn eigenlijk aan hun stand verplicht om de laatste acht te bereiken. Voorafgaand aan de wedstrijd ziet het er op papier dan ook nog goed uit. Nederland staat in de ranglijst van poule C op een gedeelde plek met Zweden met 4 punten, Oostenrijk en Portugal volgen met 'slechts' 1 punt.

Jackie Groenen

Een gelijkspel is dus genoeg om door te gaan en de kans dat de OranjeLeeuwinnen dat halen, is weer toegenomen nu Jackie Groenen en Aniek Nouwen terug zijn. Zij zijn deze wedstrijd weer te vinden in de basis, ten koste van Damaris Egurrola en Marisa Olisalger. Ook Lieke Martens kan bij deze match niet ontbreken.

Zwitserland - Nederland is vanavond om 18:00 uur te zien op NPO1.

Meer over