NOS EK voetbal (v): Engeland - Duitsland

Wie wint het EK Vrouwenvoetbal 2022?

NPO 1 - zondag 31 juli om 17:52

© EPA/Peter Powell
Engeland en Duitsland strijden om de Europese titel in het vrouwenvoetbal. De ploegen spelen in een volgepakt Wembley: alle kaarten waren binnen een uur uitverkocht. De winnaar volgt Oranje op als Europees kampioen.

Wembley vormt het decor van de finale van het EK voor vrouwen. De kaarten voor deze eindstrijd gingen als warme broodjes over de toonbank: binnen een uur was het duel uitverkocht. Dat betekent dat er een kleine 90.000 toeschouwers op de tribune zitten om de voetballers aan te moedigen.

EK-finale op Wembley 

Dat is ongeveer evenveel als bij El Clásico voor vrouwen in Camp Nou afgelopen maart. Ter vergelijking: de finale van het EK in 2017 in De Grolsch Veste in Enschede trok ruim 28.000 bezoekers. Tijdens dit EK worden overigens maar voor twee wedstrijden echt grote stadions ingezet: het openingsduel van de Engelsen was op Old Trafford (74.000 fans) en de finale dus op Wembley.

De ploeg die als winnaar van het veld stapt is de opvolger van Oranje, de regerend Europees kampioen. En dat wordt nog spannend. Dit laatste duel gaat namelijk tussen het Engeland van Sarina Wiegman en Duitsland. 

Meer over