NOS EK voetbal (v): Duitsland - Frankrijk

Welk land plaatst zich voor de finale van het EK Vrouwenvoetbal 2022?

NPO 1 - woensdag 27 juli om 20:53

© FRANCK FIFE / AFP
Na deze halve finale is bekend welke twee landen aanstaande zondag op Wembley de EK-finale spelen. De Engelse ploeg onder leiding van Sarina Wiegman staat er sowieso in, maar welk land komt daar nog bij?

Welke landen spelen aanstaande zondag de finale van het EK voetbal op Wembley? Na deze halve finale in Milton Keynes is dat bekend.

Sarina Wiegman

De huidige bondscoach van Engeland is Sarina Wiegman, die Oranje in 2017 naar de Europese titel leidde. Eigenlijk wordt van haar in Engeland nu hetzelfde verwacht. Voorafgaand aan het toernooi probeerde Wiegman de verwachtingen nog wel enigszins te temperen. “Engeland is goed onderweg, maar Duitsland, Zweden, Frankrijk en Spanje zijn ook ontzettend goede landen. Het is best wel moeilijk om te voorspellen hoe het toernooi gaat lopen”, zei ze tegen de NOS.

Engeland op EK Voetbal

Engeland staat er goed voor. Ze wonnen gisteren met 4-0 van Zweden en de dames zijn dus al verzekerd van een finaleplek. Wie hun concurrent wordt, wordt vanavond bekend. Duitsland en Frankrijk nemen het namelijk tegen elkaar op.

Meer over