NOS EK voetbal (v): Duitsland - Oostenrijk

EK Vrouwenvoetbal: Duitsland vs. Oostenrijk in de kwartfinale

NPO 3 - donderdag 21 juli om 20:50

© DAMIEN MEYER / AFP
Duitsland en Oostenrijk spelen in het Brentford Community Stadium een kwartfinaleduel. De winnaar staat volgende week woensdag in Milton Keynes in de halve finale. De strijd om de Europese titel is nu echt begonnen.

Net als woensdag strijden vanavond opnieuw twee landen in een kwartfinaleduel om een plek bij de laatste vier. Dit keer zijn het Duitsland (de winnaar van Poule B) tegen Oostenrijk (de nummer twee van Poule A). Wie weet door te stoten naar de halve finale en voor wie stopt het EK hier?

Vrouwenvoetbal

Hoewel Nederland zaterdag pas speelt tegen Frankrijk, is er natuurlijk wel wat nieuws te melden. Voorafgaand aan het toernooi kwam er namelijk goed nieuws vanuit het NL'se kamp. Voetbalbond KNVB besloot om de vrouwen per 1 juli dezelfde premies te geven als de mannen. “De winst van het EK 2017, een finaleplaats op het WK 2019 en deelname aan de Olympische Spelen van Tokio: de Oranjevrouwen zijn niet meer weg te denken uit het landelijke voetballandschap”, verklaarde directeur Jan Dirk van der Zee tegen de NOS. Sterspeler

Vivianne Miedema is er blij mee. “Het is niet alleen een mooie erkenning voor ons als huidige groep, het is een belangrijk maatschappelijk signaal.”

Meer over