NOS EK voetbal (v): Duitsland - Spanje

Spaanse sterren strijden tegen Duitsland tijdens EK Vrouwenvoetbal

NPO 3 - dinsdag 12 juli om 20:50

© Oli SCARFF / AFP
De vier landen uit Groep B vervolgen hun strijd om de Europese titel. Duitsland - Spanje is het meest in het oog springende duel. Spanje wordt beschouwd als titelkandidaat. Het andere duel gaat tussen Denemarken en Finland.

Duitsland - Spanje is een wedstrijd die veel voetballiefhebbers ongetwijfeld in hun agenda hebben genoteerd. Het is voor beide landen het tweede duel én de lastigste wedstrijd in de poule.

Spanje - Duitsland

Spanje is volgens de bookmakers de grote favoriet om Europees kampioen te worden, terwijl Duitsland het toernooi is begonnen als outsider voor de titel. De hele selectie van de Spaanse bondscoach Jorge Vilda is om de vingers bij af te likken, maar Alexia Putellas is een speler om uit te lichten. Zij is al jarenlang de spelmaker bij FC Barcelona en beschikt over een enorm scorend vermogen: afgelopen seizoen trof ze achttien keer doel in 26 wedstrijden.

Het andere duel in deze poule gaat tussen de eveneens sterke ploeg van Denemarken en het relatief zwakke Finland. Deze is vanaf 18:00 uur te zien op NPO1.

Meer over