NOS Formule 1: GP van Nederland

Max Verstappen gaat voor zijn negende opeenvolgende overwinning tijdens de Dutch Grand Prix

NPO 1 - zondag 27 augustus om 13:49

© ANP / Remko de Waal

Na een korte zomerstop is het tijd voor de volgende race. Niet zomaar een race, want het Formule 1-circus komt samen in Zandvoort. Wereldkampioen Max Verstappen is dit seizoen ongenaakbaar en kan ook nog eens rekenen op de steun van een enorm Oranjelegioen op de tribune.

Een maand lang hebben de coureurs vakantie kunnen vieren, maar vanaf dit weekend gaan we verder met het bomvolle raceprogramma.

GP van Zandvoort

De race door de Nederlandse duinen is populair bij vele coureurs. Niet alleen door het fraaie circuit met de uitdagende bochten, maar ook vanwege de in oranje kleding uitgedoste Max-fans. Want dat stroomt massaal toe om de race te bekijken.

Daar wordt zelfs Verstappens grote rivaal vrolijk van. "Een groot dankjewel voor alle Oranjefans. De sportfans zijn hier geweldig", reageerde Lewis Hamilton bij sportzender ESPN tijdens een vorige editie van de Nederlandse GP ondanks alle steunbetuigingen aan zijn concurrent. En mooi voor het Oranjelegioen: de landgenoot is op zijn thuiscircuit topfavoriet.

Max Verstappen

De huidige wereldkampioen wist de vorige twee edities van de Dutch Grand Prix al op zijn naam te schrijven en zal erop gebrand zijn om ook een derde daaraan toe te voegen.  Daarnaast kan Verstappen ook het record van Sebastian Vettel evenaren: negen opeenvolgende gewonnen GP's. Dit weekend zou dus zomaar eens een historische zege kunnen worden.

Weersvoorspelling

Na de zomerse én droge weken in Nederland is dit weekend juist wat regen voorspeld. Zowel zaterdag tijdens de kwalificatie als zondag met de race. Voor Verstappen zou dat geen problemen moeten opleveren, aangezien hij juist op zijn best is in zulke omstandigheden.

Max Verstappen begint de thuisrace met een voorsprong van maar liefst 125 punten op zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Fernando Alonso staat met zijn Aston Martin met 149 punten op de derde plek.

Live te zien bij de NOS

De Dutch Grand Prix is dit weekend voor iedereen te zien. De NOS doet namelijk live verslag van de kwalificatie en de race die op NPO1 te zien zijn.

Tijdschema Dutch Grand Prix

Dit zijn de momenten waarop je in ieder geval klaar moet zitten:

Vrijdag 25 augustus

12.30-13.30 uur: Eerste vrije training

16.00-17.00 uur: Tweede vrije training

Zaterdag 26 augustus

11.30-12.30 uur: Derde vrije training

15.00- 16.00 uur: Kwalificatie

Zondag 27 augustus

14.10-14.46 uur: Pre-raceshow en Wilhelmus (met André Rieu)

15.00-17.00 uur: Race

Meer over