NOS Formule 1: GP Hongarije

Wie weet de laatste GP voor de zomerstop te winnen?

NPO 1 - zondag 31 juli om 17:00

© Red Bull Content Pool
De laatste Grand Prix van de Formule 1 voor de zomerstop vindt plaats op de Hungaroring in Hongarije. Hopelijk verloopt de race voor Max Verstappen beter dan vorig jaar. Na een crash eindigde hij teleurstellend op plek 9.

De laatste Grand Prix van de Formule 1 voor de zomerstop wordt, net als de laatste jaren, verreden in Hongarije. Sinds de introductie van DRS - een opklapvleugeltje - is inhalen makkelijker geworden op de Hongaroring, wat de afgelopen jaren vermakelijke races heeft opgeleverd.

Max Verstappen

Max Verstappen behaalde hier zijn eerste poleposition in 2019 en is al dicht bij de winst geweest (tweede in 2019 en 2020), maar het is nog niet gelukt om deze Grand Prix op zijn naam te schrijven. Lukt hem dat dit jaar wel? 

Grand Prix Hongarije

Het is in ieder geval te hopen dat de race beter verloopt dan die van vorig jaar. Na een grote crash bij de start eindigde hij teleurstellend op plek 9. Daardoor verloor hij zijn koppositie in de WK-stand aan Lewis Hamilton. Esteban Ocon wist in 2021 zijn eerste zege in de Formule 1 te pakken.

Alle sessies zijn te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS en zendt de samenvatting na de race uit om 17:00 uur op NPO1. Ook is de samenvatting op Ziggo te bekijken.

Meer over