Gaat Charles Leclerc weer aan de leiding in thuisland Monaco?

25 mei 2022 09:20 | kijktips | Door Judith Regeling

© Manu Fernandez / AFP / POOL
Het beroemde stratencircuit van Monaco is kort en krap. Het is lastig inhalen in Monte Carlo en dat vinden de rascoureurs een mooie uitdaging. Geboren Monegask Charles Leclerc heeft iets goed te maken in zijn thuisrace.

Het is de thuisrace voor een groot deel van de coureurs, maar alleen Charles Leclerc is geboren in Monaco. Als hij één race graag wil winnen, is het deze wel. Vorig jaar was zijn uitgangspunt ideaal: hij mocht van pole position vertrekken. Maar een defect aan de aandrijfas van zijn Ferrari zorgde ervoor dat hij niet kon beginnen aan de race.

Charles Leclerc

Dit seizoen doet Ferrari weer ouderwets mee en krijgt Leclerc een nieuwe kans. De krappe wegen in Monte Carlo maken inhalen heel lastig, en dat maakt de baan juist zo uitdagend voor de coureurs.

Nelson Piquet - drievoudig wereldkampioen Formule 1 en de schoonvader van Max Verstappen - omschreef racen in Monaco ooit als ‘met een fiets door je huis rijden’. Vorig jaar behaalde Max Verstappen een overtuigende overwinning.

De GP van Monaco is zondag 29 mei vanaf 15:00 uur te zien op Viaplay. Samenvattingen zijn te zien via Ziggo Sport en NPO1.

Meer over