NOS Formule 1: GP van Canada

Weet Max Verstappen ook de GP van Canada op zijn naam te schrijven?

NPO 1 - zondag 19 juni om 22:50

© EPA/ALI HAIDER
De negende Formule 1 Grand Prix dit seizoen is in Montréal, Canada op het Circuit Gilles Villeneuve. Lewis Hamilton pakte al zeven keer de eerste podiumplek, terwijl Max Verstappen voor zijn eerste overwinning gaat.

De negende Grand Prix op de planning is op het Notre Dame-eiland in Montréal dat door de mens is aangelegd. Na verschillende evenementen werden de wegen op het eiland omgetoverd tot Circuit Gilles Villeneuve, dat nu een van de favorieten is onder de coureurs. Door de vele scherpe bochten ontbreekt het hier namelijk niet aan chaos en beschadigde auto's.

Grand Prix van Canada

Aan de laatste bocht van het circuit staat de beruchte Wall of Champions, die de naam te danken heeft aan de Grand Prix in 1999. Damon Hill, Jacques Villeneuve en Michael Schumacher maakten toen alle drie van dichtbij kennis met de muur. Lewis Hamilton haalde bij de laatste Grand Prix in 2019 dankzij een foutje van Charles Leclerc de 25 punten binnen voor Mercedes. Belandt Leclerc deze keer wél bovenaan het podium of moet de coureur de winst uit handen geven aan 'onze eigen' Max Verstappen?

De kwalificatie is zaterdagavond om 22:00 uur te zien. De race start zondagmiddag om 20:00 uur. Beide zijn te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS en Ziggo Sport zenden de samenvatting na de race uit om 22:47 uur op NPO1.

Meer over