NOS Formule 1: GP van Emilia-Romagna

Niets missen van de GP van Emilia-Romagna? Op deze tijden komen de coureurs in actie

NPO 1 - zondag 19 mei om 17:27

© AFP / Giorgio Viera

Na Azië, Oceanië en Amerika is de Formule 1 is terug in Europa! De coureurs komen dit weekend in actie in het Italiaanse Imola tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna.

De komende tijd blijft het Formule 1-circus ook in Europa.

GP Emilia-Romagna

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari - ook wel het circuit van Imola - kleurt rood. Het is de thuisbasis van Ferrari en de fanatieke tifosi staan dan ook als één man achter ‘hun’ rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Michael Schumacher was in 2006 de laatste Ferrari coureur die op Imola zegevierde. Daarna verdween de race van de kalender, om er in 2020 onder de naam GP van Emilia-Romagna weer terug te keren.

Sindsdien stapten Lewis Hamilton en twee keer Max Verstappen als winnaars uit de auto. Geen enkele keer mocht een Ferrari-coureur mee naar het podium. Daar willen Leclerc en Sainz dit jaar verandering in brengen.

Max Verstappen

Vanwege noodweer in Italië ging er vorig jaar een streep door de GP van Emilia-Romagna, maar dat zal dit weekend zeker niet gebeuren. Er worden wel een paar kleine buitjes verwacht, maar het zal overwegend zonnig zijn. En drie keer raden wie er heel goed gaat op dit soort weersomstandigheden. Inderdaad, Max Verstappen.

Het laatste raceweekend in Miami pakte Lando Norris voor het eerst in zijn carrière de winst tijdens een Grand Prix, maar wel met Max in zijn kielzog. Dit keer hoopt de Nederlander het weer andersom te zien.

Er kan veel gebeuren in Imola dit weekend, want niet alleen is het circuit aangepast maar daarnaast hebben meerdere teams een upgrade van de auto gepland staan. Welk team gaat het er het beste van af brengen?

Tijdschema GP Emilia-Romagna

Na een aantal keer (erg!) vroeg opstaan of juist laat opblijven, hebben we dit keer een ‘normaal’ raceweekend waar je in de middag voor kunt zitten. Dit is het tijdschema om in de gaten te houden dit weekend.

Vrijdag

13.30-14.30 uur: eerste vrije training

17.00-18.00 uur: tweede vrije training

Zaterdag

12.30-13.30 uur: derde vrije training

16.00-17.00 uur: kwalificatie

Zondag

15.00-17.00 uur: race

Waar kan je de Grand Prix van Emilia-Romagna live kijken op tv?

Alle Formule 1 sessies zijn live te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS zendt de samenvatting na de race uit en dat zal om 17:28 uur op NPO1 zijn.

ViaplayTV

Heb je geen abonnement op een streamingdienst maar wil je wel de kwalificatie en de race zien? Dan ben je bij ViaplayTV op de juiste plek. Alle hoogtepunten van de kwalificatie zijn zaterdag om 22:00 uur te zien. Zondagavond om 22:20 uur wordt de hele race uitgezonden op ViaplayTV.

Meer over