NOS Formule 1: GP van Groot-Brittannië

Ronde 11: Wint Max Verstappen eindelijk eens de GP van Groot-Brittannië?

NPO 1 - zondag 9 juli om 18:37

© VLADIMIR SIMICEK / AFP
De Grand Prix van Groot-Brittannië staat nog niet op de erelijst van Max Verstappen en dus zal hij extra gemotiveerd zijn op het Silverstone Circuit. Lewis Hamilton is met acht overwinningen recordhouder van deze race.

Na de race in Oostenrijk van vorige week maken de Formule 1-coureurs alweer hun opwachting in de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Max Verstappen

Max Verstappen zal ongetwijfeld extra gemotiveerd zijn op het Silverstone Circuit, want de wereldkampioen won er nog nooit. Lewis Hamilton - die dit seizoen allesbehalve imponeert - is recordhouder van deze grand prix met acht overwinningen.

Grand Prix van Groot-Brittannië

Het is te hopen dat deze editie niet zo chaotisch verloopt als die van vorig jaar. Zhou Guanyu kreeg toen te maken met een horrorcrash: zijn Alfa Romeo vloog over de kop. De Chinees kwam er wonder boven wonder zonder kleerscheuren vanaf. Naar eigen zeggen was dat voornamelijk te danken aan de halo, een hoofdbeschermer die boven de cockpit is bevestigd. Verstappen eindigde als zevende.

Wil je niets missen? De planning is als volgt.

Vrijdag

  • Eerste vrije training: 13:30 - 14:30 uur
  • Tweede vrije training: 17:00 - 18:00 uur

Zaterdag

  • Derde vrije training: 12:30 - 13:30 uur
  • Kwalificatie: 16:00 uur - 17:00 uur

Zondag 

  • Race: 16:00 - 18:00 uur 

Waar is de Grand Prix van Groot-Brittannië 2023 te zien?

Alle sessies zijn te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS en zendt de samenvatting na de race uit om 18:37 uur op NPO1. Ook is de samenvatting op Ziggo te bekijken. Of kijk hier via welke kanalen kun je alle races precies zien of beluisteren.

Meer over