NOS Formule 1: GP van Japan

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Japan?

NPO 1 - zondag 24 september om 17:27

© MOHD RASFAN / AFP
Max Verstappen rijdt de Grand Prix van Japan en dat is voor hem een bijzondere wedstrijd. In 2014 zette hij er zijn eerste stappen in de Formule 1 door op zeventienjarige leeftijd een vrije training af te werken.

De Formule 1-coureurs rijden dit weekend de Grand Prix van Japan, de zestiende race van dit seizoen. Voor Max Verstappen is dit een bijzondere wedstrijd, want hij maakte ooit zijn eerste kilometers in de Formule 1 in Japan.

Max Verstappen

Dat deed hij in 2014 op zeventienjarige leeftijd en daarmee was Verstappen de jongste coureur ooit die in actie kwam in een Formule 1-weekend. Hij reed toen overigens alleen een vrije training. Vorig jaar won Verstappen deze grand prix voor het eerst.

Grand Prix Japan

Daarmee viel er in Japan eindelijk weer wat te juichen voor zijn team Red Bull Racing. Tijdens de zes edities ervoor ging de overwinning namelijk naar Mercedes. Een nieuwe zege voor Red Bull ligt voor de hand, want Verstappen en zijn teamgenoot Sergio Pérez domineren dit seizoen. Hopelijk kunnen ze daarmee hun verlies van de Grand Prix Singapore een beetje vergeten.

Wanneer is de Grand Prix van Japan te zien?

Het wordt vroeg opstaan, want de wedstrijden van de Grand Prix Japan zijn 's nachts en aan het begin van de ochtend te zien.

Vrijdag

  • Eerste vrije training: 04:30 uur
  • Tweede vrije training: 08:00 uur

Zaterdag

  • Derde vrije training: 04:30 uur
  • Kwalificatie: 08:00 uur

Zondag

  • Race: 07:00 uur

Kijken

Alle sessies zijn te zien op Viaplay en F1 TV PRO. De NOS en zendt de samenvatting na de race uit om 17:25 uur op NPO1. Ook is de samenvatting op Ziggo te bekijken.

Meer over